Hankook iFlex – Anvelopele fara aer

hankook-iflex-2015-splash

Anvelopele fara aer, denumite NPT (Non Pneumatic Tire) vor deveni curand o realitate. Hankook a facut inca un pas inainte in testele realizate cu anvelopele iFlex. Producatorul coreean de anvelope sustine ca anvelopele concepute de ei sunt atat capabile sa ofere toate beneficiile anvelopelor conventionale la viteze mici cat si performante la viteze ridicate.

Durabilitate, rezistenta, stabilitate, slalom si viteza, sunt cele cinci categorii in care Hankook a supus anvelopele iFlex la teste riguroase pentru a le duce la limita. Desi rezultatele testelor au fost foarte bune, conform spuselor producatorului coreean de anvelope, masina electrica de teste nu a depasit viteza de 130km/h. Chiar si asa, este un pas inainte catre productia in masa a anvelopelor fara aer.

hankook-iflex-2015-01

In ciuda faptului ca anvelopele iFlex sunt constriuite dintr-un material special, mai prietenos cu natura, acestea vor fi semnificativ mai durabile decat anvelopele normale. Acest lucru va face ca anvelopele fara aer sa necesite inlocuire la intervale semnificativ mai mari.

Materialul usor reciclabil din care este compus iFlex dar si reducerea la doar patru din opt etape de fabricare duc la un consum de energie si resurse mai mic in timpul fabricarii.

Conceptul anvelopei a suferit ceva modificari fata de clipul de prezentare de anul trecut.

Exista si alte concepte de acest gen, ale altor mari producatori. Acest lucru ne sugereaza ca aceasta tehnologie este luata in considerare, pentru a produce anvelope mai sigure si mai prietenoase cu mediul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *