Subaru WRX – 2014

subarru-wrx-splash

Noul Subaru Impreza WRX este dezvaluit in sfarsit oficial publicului, fiind lansat sub denumirea de Subaru WRX. Lansarea acestui nou model a avut loc la Salonul Auto de la Los Angeles 2013. Desi este o masina bazata pe Impreza, oficialii japonezi au decis sa rupa legatura cu acest nume, noul model numindu-se simplu, WRX. Subaru doreste sa evidentieze astfel o concentrare de tehnologie dedicata adrenalinei.

Noul Subaru WRX va fi pe placul pasionatilor deoarece pastreaza ideea de berlina in trei volume, lucru specific pentru un Impreza WRX timp de cateva decenii. decenii.

Subaru WRX ascunde sub capota un propulsor turbo boxer de 2.0 litri, specific celor de la Subaru, dar cu diverse upgrade-uri. Astfel puterea motorului este acum de la 271 cai putere, iar cuplul maxim atinge 350 Nm. Valorile anuntate nu sunt mult mai mari decat ale precedentului Impreza WRX, dar japonezii ne promit ca eficienţa motorului si raspunsul sau sunt mult mai bune.

Aceasta este prima data cand o transmisie manuala a fost asociata cu motorul DIT (direct injection turbo) Boxer. De asemenea, noua opțiune Sport Lineartronic ofera un raspuns imbunatatit la schimbarea vitezelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *