Ford KA (MK3) – Concept

ford-ka-mk3-concept-2013

Noul concept Ford Ka anunta un hatchback compact si elegant cu un design indraznet. Dotata cu tehnologii inovatoare – prevede o noua alegere entry-level pentru consumatorii urbani in piete importante din intreaga lume.

Noul model Ford Ka ar putea fi lansat anul viitor (2014). Proiectat cu multe caracteristici in mod normal rezervate pentru vehicule mai scumpe, ofera economie de combustibil, un interior spatios cu scaune confortabile pentru cinci pasageri, aer conditionat și o serie de tehnologii utile precum Ford SYNC®.

Conceptul care prefigureaza urmatoarea generatie de Ford Ka este al doilea vehicul dezvoltat de Ford Brazilia urmand compacta EcoSport care a avut un mare succes pe cateva piete.

Din punct de vedere al designului, conceptul Ka include multe elemente de Ford global design. Printre aceste putem aminti grila frontala trapezoidala și liniile de suprafața care reflecta ADN-ul de design de urmatoarea generatie Ford. Liniile capotei impreuna cu farurile alungite si indraznețe sunt cateva elemente care ofera autoturismului un aer putin agresiv fata de generatia anterioara. Liniile curbe de pe laterale se deplaseaza de la partea din față a vehiculului spre spate creand un sentiment de miscare. Lampile spate mari adauga un element vizual puternic.

Dupa parerea noastra, partea frontala este foarte asemanatoare cu cea a lui Aston Martin Cygnet un proiect nu foarte reusit a producatorului britanic, bazat pe Toyota IQ si care va iesi curand din fabricatie.

ford-ka-mk3-aston-martin-cygnet

Pentru mai multe fotografii cu noul concept Ford Ka accesati galeria de imagini a articolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *