Mercedes Vision Gran Turismo – Concept

mercedes-benz-vision-gran-turismo-concept-splash

Pentru noul joc de curse Gran Turismo® 6 pentru PlayStation®, Mercedes a dezvoltat conceptul vizionar de masina super sport numit Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo. Proportii extreme, contururi senzuale si un amestec inteligent de high-tech formeaza un concept care aduce la viata, cel putin vizual momentan, performante uluitoare cum ar fi 585 cai putere (430kW) si un cuplu de 880 Nm.

Cu un model la scala 1:1, Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo va fi prezentat oficial in premiera mondiala pe data de 19 Noiembrie 2013 la deschiderea noului centru de cercetare si dezvoltare din Sunnyvale California. Conceptul super-sport cu usile sale distinctive tipic Mercedes, va fi pentru prima data scos pe pista virtuala in decembrie 2013 la lansarea noului joc de curse.

Pentru a sarbatori 15 ani de la lansarea popularei serii de jocuri Gran Turismo®, Kazunori Yamauchi, producatorul acesteia si presedintele Polyphony Digital Inc., au apelat la unul dintre cei mai mari producatori de automobile din lume si studiourile sale de design pentru a crea nu numai acest concept dar si altele tinute momentan in secret. Ca vehicule virtuale care, totusi, funcționeaza la fel ca o mașina reala, conceptele vizionare vor fi prezentate treptat și integrate in noul joc Gran Turismo® 6 prin viitoare update-uri online.

gran-turismo-6-logo-1

Motorul biturbo V8 AMG ofera un raspuns extrem de agil chiar si la cele mai mici mișcari ale acceleratorului. Acesta dezvolta 585 cai putere adica 430kW si un cuplu maxim de 800Nm. Cu o caroserie unitara din aluminiu si componente din fibra de carbon, materialul preferat in sporturile cu motor, Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo are o greutate de aproximativ 1385kg. Astfel, autoturismul are un raport de aproximativ 2,4kg pe CP, o cifra de neegalat in segmentul masinilor super-sport, si unul care garanteaza performante extrem de dinamice. Pentru fanii Gran Turismo® 6, specialistii de sunet Mercedes – AMG au acordat ceva mai multa atentie zgomotului evacuarii, care celebreaza in mode autentic dragostea motorului V8 pentru turațiile ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *