Volkswagen Design Vision GTI Concept

volkswagen-design-vision-gti-concept

Reuniunea posesorilor de masini de la Worthersee reprezinta un adevarat cult si pura pasiune pentru automobile. Pentru intalnirea din 2013 s-au estimat in jur de 150.000 participanti veniti din toate colturile lumii.

Una dintre traditiile acestui eveniment? Prezentarea in premiera mondiala a unui concept car dezvoltat de ingineri si designeri Volkswagen. Creat special pentru aceasta intalnire, conceptul prezentat de Volkswagen este un GTI vizionar ce prefigureaza o masina de curse, proiect numit “Design Vision GTI”. Un golf de neegalat cu 503 cai putere (370kW).

volkswagen-design-vision-gti-concept-17

Studiul de design progresiv se bazeaza pe a spatea generatie de Golf GTI care a fost deja lansat in Europa, transferand proiectarea si potentialul de putere a simbolului german in lumea masinilor de curse.

Conceptul Volkswagen Design Vision GTI vine cu cateva idei foarte deosebite. Echipa de design sub egida lui Klaus Bischoff (director de design al Brandului Volkswagen), a atras pilonii C si pragurile laterale in exterior ca elemente de caroserie autonome, creand astfel spatiu pentru latimi de cale marite substantial si roti de 20 inch special dezvoltate (anvelope cu latime 235 pe fata si 275 pe spate ).

volkswagen-design-vision-gti-concept-18

“Design Vision GTI” atinge 300 kilometri la ora, si in ciuda modificarilor extreme este o masina omogena datorita stilului precis bazat pe ADN-ul de design Volkswagen. Acest Super-GTI ar putea deveni orican o masina de curse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *