Ford Mustang 2014 – Acum si in Europa

ford-mustang-2014-splash

Astazi, 5 Decembrie 2013 are loc premiera mondiala a noului Ford Mustang in cadrul evenimentului “Go Further” de la Barcelona. Pentru prima data in istorie, legenda americana va fi disponibila si in Europa, la 50 de ani de la lansare.

Cu un nou look, un interior imbunatatit, trei variante de motorizare si o suspensie mult mai avansata, noul Ford Mustang este una dintre cele mai asteptate lansari ale acestui an. Combinand linii de design ale conceptului Evos si ale modelelor precedente, noul model reuseste sa se faca usor recunoscut ca fiind un Mustang.

ford-mustang-2014-art-01

Partea frontala este foarte agresiva, semanand cu cea a lui Ford Fusion. Acesta a fost deja lansat in America si urmeaza sa fie introdus in curand si in Europa, dar sub numele Mondeo. Spatele nu este unul revolutionar, fiind mai mult o evolutie a variantei actuale ce contine traditionalele stopuri triple de Mustang. O alta modificare substantiala a suferit-o partea laterala, care dispune de o forma modificata la partea din spate a geamurilor laterale.

ford-mustang-2014-art-02

Putin mai spatios, noul interior surprinde prin imbinarea placuta dintre clasic si modern. Materialele utilizate au fost si ele schimbate, Ford lucrand la capitol calitate si imbunatatind considerabil materialele folosite.

ford-mustang-2014-art-03

Sub capota, motoarele 3.7 V6 si 5.0 V8 raman neschimbate, beneficiind in continuare de 305, respectiv 420cp. Este asteptat ca versiunea de top GT sa treaca de bariera celor 500cp. Marea noutate este reintoarcerea sub capota Mustangului a unui motor cu cilindri in linie: acesta va fi noul motor turbo EcoBoost de 2.3 litri ce va dezvolta aproximativ 310 cai putere si peste 300 Nm. Cifrele exacte pentru noul motor turbo, pe care il va imparti cu Lincoln MKC, urmeaza sa fie anuntate oficial in curand.

Emotiile puternice pe care soferul le resimte la volanul unui Mustang sunt bine cunoscute. Dar acum, noul model beneficiaza de o suspensie spate independeta care va mai domoli caracterul salbatic al muscle-car-ului american.

Acest nou design nu doar imbunatateste manevrabilitatea Mustangului, dar si izoleaza foarte bine imperfectiunile drumului pentru un confort mai bun.

One thought on “Ford Mustang 2014 – Acum si in Europa

  1. Pingback: Noul Ford Mustang – In drum spre Europa! | ClubFord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *